Mahasambodhi Dharmasangha Guru Addresses Humanity 21 March, 2017 in Lalitpur, Nepal

31 август 2017 162

Дарма Санга
Боди Шарван Гуру Сангаја
Маи Маитри Сарва Дарма Сангаја

Јас дојдов на овој свет да ја откријам Маитри Дарма Боди Маргадаршан директно до сите живи суштества и овој свет, задржувајќи ја најчитата природна состојба на свеста уште од годините на минатите векови. Почитувајќи ги стандардите и прописите на Дармата во овој авторитет, посветен само да ги разгорам безбројните Дарма вистини за целата Санга, сите љубители на Дарма, верните посветеници и следбеници.

Но, сите луѓе од овај човечки свет, отуѓени од интимното заедништво во Вистината, заобиколувајќи ја вистинската Марга, сега дејствуваат како да не гледаат ништо кога е се јасно видливо.

Главната мисија на вистинскиот гуру е сите живи суштества да имаат целосна-дарма во еден обединет маитрибав без да се поделат или разделат и да се отстрани корупцијата од луѓето што останува во длабочините на душата, се со цел да се ископа и открие вистинската дарма марга .

Дарма е невидливата, голема вистинска реалност преку која се доделува МуктиМокша марга на воздигнувањето до царството на Пара-Атма Богот Багаван и сите Гуру-а кои се стекнаа со ослободување од секоја граница во вечната МуктиМокша. Со други зборови, Дарма е Гуру. Суштината на Дарма е емпириско остварување на вистинската мудрост, односно, темелно барање да се живее вистинската марга. Дарма е светлината, големата брилијантност која ги сјае сите други светла, нејзината суштина ги одржува сите сфери во Универзумот. Не е пат на само-служење, но Дарма е активен Марга Процес на водство да ги воздигне сите живи суштества во МуктиМокша трансценденталност. Во светот на Дармата тоа е вистинската суштина која останува не извалкана засекогаш.

Но за да ја замаскираат Дармата неправилно на светот, кажувајќи лоши гаранции и самозадоволувајќи шарлантански марги на погрешни начини, кои се изгубени во самата заблуда и да ги повлечат сите светски живи суштества во заблуда е да ја активираат маргината на злото и уништувањето.

Откако сите отрови од светот што беа во нас се прочистени до најчистото, се абсорбираше вистинската Дарма, да се разбуди големата Дарма Марга за другите, вклучително и себе си и тоа се со цел да му се даде ослободување до МуктиМокша на ова човечко царство. Вистинската Дарма се постигнува постепено со спонтани чекори. Затоа за плодовите на нашата карма ние мораме да се потпреме единствено на нашиот сопствен избор. Самиата состојба на ова човечко царство е резултат на кармичкиот плод на вистината и невистината, гревовите и Добрата Благодат.

По долг временски интервал, Сите суштества на светот кој ја правеа вистинската Дарма и Марга Даршан слепо започнаа да ги следат вештачките традиции и ритуали кои наведуваа како да ја следат вистинската дарма, потонувајќи го нивното емпириско сознание на чистото водство на чистата марга во вртолог на конфузна заблуда. Бесцелно изгубени во материјалниот свет без вистина, под притисок, тие се вртат во потрага по вистинската марга. Но порано во минатите години и векови, самите живи суштества во светот сами ја прифаќаа вистинската Дарма и дојдоа до возвишена чистота барајќи вистина, создатоа Маитрибав, живеејќи ги законите и прописите на вечната Дарма во бесконечната стравопочит и почит за Гуру-ата, искажувајќи ја баваната на посветеност и верба во умот, говор исполнет со целосна доверба и надеж. На крај тоа се вистинските принципи преку кои Дармата ќе се реализира.

Дармата не е следниве нешта, таа никогаш нема да создаде својста на однесување како гнев, лакомост, заведување, себичност, експлоатација, пристрасност или поделба, обвиненија и контра обвиненија, недоверба, сомнежи и сомневања или да се залага за светско уништување. Дармата живее единствено во суштината на Маитрибав и во вистинската карма. Затоа во Дарма има најмалку место за одвојување и раздор.

Да се знае реалноста на страдањата на сите живи суштества во светот, вклучувајќи го и себството, отстранувањето на сите маски и зли отрови да се избришат од јадрото на срцето е да се биде во радосен благослов не само во овој свет туку и во рајот. Да се воспостави Дарма и Маитрибав, давање на Маитри духовен нектар, во целосно обединување на срцето. Не само себе си, но целиот свет мора да биде разбуден за Маитри Татвата. Конечно, успешното време за светска трансформација на Дармата е тука.

Срцевата жед за Дарма е вистинска марга без која МуктиМокша реализацијата е невозможна. Иако Дармата лежи и во физичкиот, материјален свет, нејзината суштина е тешко и ретко достапна. Тоа не значи дека Гуру се противи на Дарма туку доаѓа во светот во ова време, баш кога човечките суштества се целосно паднати за самозадоволување на маргите со штетни задоволиви стандарди. Суштината на вистинското Маитри Дарма Марга водство е се открива малку по малку.

Манифестираната форма на Гуру постои и во човековите и во супер-човечките состојби, а вистинскиот Гуру кој е видлив за светот е вистинската форма на Пара-атман Гуру-ата. Во светот само вистинските Гуру-а кои го следат и се придржуваат за законите на Дармата се овластени да го дадат вистинскиот Дарма закон. За оние кои се во лага, доказите на вистината се сметаат како да се самите гледаат во огледало на трикови.

Богот Багаван марга, Гуру-то марга, Гуруто марга Гуру, и Пара-атма Гуру-ата, кои беа во овој свет во Сатја Југа ерата на вистината, сега се присутни во овој свет. Иако човечката природа е потполно негувана од живи растенија за мир, одбивањето на човекот да престане со алчноста, нечистотијата, насилството, трговијата и експлоатацијата, ги потикнала да го следат уништувањето на светот до крајот. Во оваа сегашна ера дури и кога се наоѓате во океанот на вистината, луѓето кои не ја следат вистинската Дарма се во состојба на духовна парализа. Не се откажуваат од суета, бес, алчност, заведување, завист, насилство, трговија, екплотација и неизбежно го уништуваат светот. Ова е последно време кога светот мора да се разбуди за овој предизвик.

За време на Архаичниот период на ПраинЦал, по времето на Сатја Југа, кога целата човечка раса била беспомошна од болестите за време на големите неволји, гладни во агонија за лекови, сите билки за секое живо битие беа доделени на светот преку Пара-атма Богот Багаван Гуру во форма на нектар за да го спаси светот и неговите суштества.

Сега почитувајќи ги сите стандарди и закони на Маитри Дарма, повикувајќи на непобедлива душевна свест, правењето на вистинската карма, за да се здобиеме со слободата на МуктиМокша за сите живи суштества не само за себе, создаваме небесно царство, кое цвета како Рајот преку бесконечната стравопочит и почит кон Пара-атма Гуру-ата во посветеност исполнета со вера и надеж за директно спознавање на светлината, градење на хармонични врски меѓу човечките души и Пара-Атма Богот Багаван до нивната најголема и најславна апотеза – тоа е вистинската МаргаДаршан МаитриДарма. Овие уникатни суштини е можно да се реализираат преку живот во вистината и градење на Дармичка Добра Благодат.

Кој и да остане во светот, кој се темели на зли мисли, говор и штетни дела, е осуден на одредена погубност од која не постои излез. Дури и самиот Гуру и Дармата не можат да помогнат каде и да е исцрпена добрата Благодат.

Всушност, суштината на вистината на дхармата се реализира до точната мера што значењето е дадено на овие скапоцени суштини; човечките суштества мора целосно да ги преземат своите итни задачи.

Не е само Гуру-то да даде инструкции за маргите, но сами треба патувањето на маргиналниот процес да го одиме самостојно и мора да се негува во милост, сочувство, доверба, вера и посветеност, чист живот, чиста исхрана, чисти перспективи, чист говор, сите прописи , самади, срдечно почитување и мудрост.

Бидејќи сите живи суштества во светот се поддржани од растителното царство, како и живите суштества во светот, како и целото растително царство се креации на гуруата Бога-Багаван Параатма, главниот состав на светот на крајот е вистинска Дарма.

Отсега натаму, сите живи суштества во светот нека безгрижно и брзо ги апсорбираат најчистите светлини на вистинската дарма, начелата, принципите на дарма и сезнајноста за радосните внатрешни трансформации што доведуваат до врховни крунисување на откровенијата.

Сарва Маитри Мангалам, Асту, Татасту.

 Предходен Говор

Видеа
Аудио

Ви благодариме! Вашиот превод беше испратен.
Error occured sending translation. Probably this translation has already been submitted.